General Knowledge Mcqs (300) With Answers.

SOME GENERAL KNOWLEDGE QUESTION FOR PMS/PCS
Post Reply
mnadeemanwar19
Zero Star Member
Zero Star Member
Posts: 15
Joined: Thu Jan 08, 2015 8:45 pm
Nationality: Pakistani

General Knowledge Mcqs (300) With Answers.

Post by mnadeemanwar19 » Tue Feb 24, 2015 3:15 pm

Geography, Atmosphere, Science & Literature, International Organizations and events Mcqs

11. Which from the following countries has no armed forces?
A. Niger
B. Nigeria
C. Iceland
D. Latvia
12. Who is Secretary General of NATO?
A. Lord Ismay
B. Anders Fogh Rasmussen
C. Willy Claes
D. Hillary Clinton
13. 2016 Olympics will held in ________.
A. London
B. Rio de Janeiro
C. Doha
D. Beijing
14. 2022 FIFA world cup will held in _________.
A. Qatar
B. Russia
C. UK
D. not decided yet
15. European Union has __________ member states.
A. 27
B. 28
C. 39
D. 30
16. The Euro currency is used by __________ countries.
A. 17
B. 18
C. 19
D. 20
17. "Kashmir" is a disputed area between __________.
A. India and Sri Lanka
B. India and Bangladesh
C. India and Pakistan
D. Bangladesh and Pakistan
18. "Northern Cyprus" is a disputed area between __________.
A. Cyprus and Czech Republic
B. Cyprus and United Kingdom
C. Cyprus and Greece
D. Cyprus and Turkey
19. The secretary general of OIC is _________.
A. Ahmed Saleem
B. Syed Ali Mousavi
C. Prince Salman
D. Ekmeleddin Ihsanoglu
20. The official languages of NATO are ___________.
A. English and French
B. English and German
C. English and Spanish
D. English, French and German
ANSWERS: CURRENT AFFAIRS QUIZ
11. C
12. B
13. B
14. A
15. B Croatia has become the 28th member of the EU on 1 July 2013.
16. B Lativa has become the 18th member of the Eurozone on 1 January 2014.
17. C
18. D
19. D
20. A
21. The Taj Mahal in India, was built by Mughal emperor
A. Aurangzaib
B. Shah Jahan
C. Akbar
D. Humayun
22. The Sino-Indian War between China and India was occurred in
A. 1956
B. 1959
C. 1962
D. 1965
23. The 2013 Summer Universiade was held in ________.
A. Moscow
B. Kazan
C. Astana
D. Beijing
24. In London Olympics 2012, the most medals were won by _________.
A. America
B. Russia
C. China
D. United Kingdom
25. The River Thames is located in __________.
A. England
B. Scotland
C. Ireland
D. Finland
26. In London Olympics 2012, the gold medal, in Men's Field Hockey was won by __________.
A. Germany
B. Holland
C. Australia
D. India
27. The Most populous city in the world is __________.
A. Beijing
B. Buenos Aires
C. Shanghai
D. Tokyo
28. US special representative for Afghanistan and Pakistan is __________ .
A. Seth Jones
B. John Kerry
C. Richard Holbrooke
D. James Dobbins
29. The secretary general of OIC is _________.
A. Ahmed Saleem
B. Syed Ali Mousavi
C. Prince Salman
D. Ekmeleddin Ihsanoglu
30. The head of state of the United Kingdom is _________ .
A. Queen Elizabeth I
B. Queen Elizabeth II
C. Queen Elizabeth III
D. Queen Elizabeth IV
ANSWERS: CURRENT AFFAIRS QUIZZES
21. B
22. C
23. B
24. A
25. A
26. A
27. C
28. D
29. D
30. B
World Affairs MCQs
31. US special representative for Afghanistan and Pakistan is __________ .
A. James Dobbins
B. John Kerry
C. Joe Biden
D. John Mccain
32. India has constructed Baglihar Dam on _________ River.
A. Sindh
B. Ravi
C. Chenab
D. Sutluj
33. The first Muslim Nobel Laureate was _________ .
A. Anwar Sadat
B. Dr. Abdul Salam
C. Dr. Muhammad Younus
D. Yasir Arafat
34. Qantas is an airline of __________ .
A. Australia
B. Sudan
C. Malaysia
D. France
35. AFP is a news agency of __________ .
A. Switzerland
B. France
C. Germany
D. Sweden
36. The oldest news agency in the world is _________ .
A. AFP
B. WAFA
C. BBC
D. CNN
37. The headquarter of Transparency International is located in _________.
A. New York
B. Washigton
C. Paris
D. Berlin
38. NATO is a/an __________ alliance.
A. military
B. economic
C. regional
D. cultural
39. The Suez Canal is in __________ .
A. Nigeria
B. Libya
C. Egypt
D. Palistine
40. The Suez Canal connects the __________ .
A. Red Sea and the Arabian Sea
B. Red Sea and the North Sea
C. Mediterranean Sea and the Arabian Sea
D. Mediterranean Sea and the Red Sea
ANSWERS: WORLD AFFAIRS MCQs
31. A
32. C
33. A
34. A
35. B
36. A
37. D
38. A
39. C
40. D
41. World's oldest operational space launch facility is located in ________.
A. America
B. Russia
C. Kazakhstan
D. India
42. The first human who traveled into space was _________ .
A. Neil Armstrong
B. Yuri Gagarin
C. Sergei Korolev
D. John Glenn
43. In which country It is mandatory for all male citizens aged 18–27 to serve 1 year in Armed Forces?
A. America
B. Canada
C. Russia
D. Israel
44. Which country is the world's top supplier of weapons?
A. America
B. Russia
C. Israel
D. Germany
45. Which from the following countries is NOT the member of BRIC?
A. America
B. Russia
C. China
D. India
46. The President of India is __________ .
A. Sonia Gandhi
B. Dr. Abdul Kalam
C. Chidambaram
D. Pranab Mukherjee
47. The headquarter of Human Rights Watch is located in __________ .
A. Washington
B. New York
C. Berlin
D. Brussels
48. North Atlantic Treaty, that formed NATO, was signed in __________ .
A. 1949
B. 1955
C. 1961
D. 1967
49. World War II began by German invasion on __________ .
A. Russia
B. France
C. United Kingdom
D. Poland
50. __________ has the world's largest natural gas reserves.
A. Saudi Arabia
B. Iran
C. Russia
D. Canada

For More Mcqs Visit http://paperpkinfo.blogspot.com/p/g-knlowledge-mc.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Here you can find 1000 of Mcqs


frazahmad
Zero Star Member
Zero Star Member
Posts: 27
Joined: Mon Jun 02, 2014 5:06 pm
Nationality: Pakistani
Location: Sangla Hill, Nankana Sahib

Re: General Knowledge Mcqs (300) With Answers.

Post by frazahmad » Tue Feb 24, 2015 9:03 pm

Good Job
Nahi Hy Na Umeed Iqbal Apni Kasht-e-Veeran Sy
Zara Num Ho Tu Ye Matti Bari Zerkhaiz Hy Saqi

kifayat
Zero Star Member
Zero Star Member
Posts: 77
Joined: Thu Oct 13, 2011 10:52 pm
Nationality: Pakistani

Re: General Knowledge Mcqs (300) With Answers.

Post by kifayat » Wed Feb 25, 2015 12:04 pm

good work

kifayat
Zero Star Member
Zero Star Member
Posts: 77
Joined: Thu Oct 13, 2011 10:52 pm
Nationality: Pakistani

Re: General Knowledge Mcqs (300) With Answers.

Post by kifayat » Wed Feb 25, 2015 10:37 pm

kuch aur Current affairs to share kro

kifayat
Zero Star Member
Zero Star Member
Posts: 77
Joined: Thu Oct 13, 2011 10:52 pm
Nationality: Pakistani

Re: General Knowledge Mcqs (300) With Answers.

Post by kifayat » Thu Feb 26, 2015 2:21 pm

good


Post Reply

Return to “GENERAL KNOWLEDGE QUESTIONS FOR PMS / PCS”